Generează automat informațiile nutriționale cu noua funcționalitate de inteligență artificială a platformei MeniuDigital

Autogenerare valori nutriționale folosind inteligența artificială
Danci Crina
Danci Crina 22 Octombrie 2023

Funcționalitatea de generare automată a informațiilor nutriționale este disponibilă doar pentru clienții Business.

Începând cu anul acesta, ANPC impune afișarea informațiilor nutriționale detaliate pentru produsele oferite în restaurante. Află cum să utilizezi noua funcționalitate a platformei MeniuDigital care folosește inteligența artificială pentru a obține aceste informații instant, în mod automat, pe baza produselor tale.

Pasul 1: Accesează contul tău MeniuDigital

Intră în contul tău de restaurant: https://admin.meniudigital.ro. Dacă restaurantul tău nu este încă înregistrat în platformă, creează contul gratuit aici: www.meniudigital.ro.

Pasul 2: Introdu descrierea detaliată a produsului tău

În momentul adăugării sau editării unui produs, adaugă în câmpul "Descriere" lista completă de ingrediente și gramajele acestora.

Cu cât furnizezi o descriere mai completă și detaliată a produsului tău, cu atât declarația nutrițională generată va fi mai precisă.

Ai mai jos un exemplu pentru o porție de "Paste cu sos de roșii și ciuperci":

200g paste făinoase, 100g sos de roșii, 50g parmezan, 5ml ulei de măsline, 250g ciuperci, 30g ceapă, 5g usturoi

Pasul 3: Apasă butonul magic

Buton de autogenerare a valorilor nutriționale

În dreptul câmpului Declarație Nutrițională, vei regăsi un buton care va folosi descrierea detaliată furnizată de tine pentru a genera declarația nutrițională completă a produsului. Această funcționalitate folosește tehnici IA de ultimă generație pentru a transforma descrierea (în limbaj natural) pe care-ai furnizat-o într-o declarație nutrițională completă, în formatul standard cerut de ANPC.

Exemplu:

Valoare Energetică 755kJ / 180kcal, grăsimi 5,5g, din care acizi grași saturați 2g, glucide 25,3g din care zaharuri 3,3g, proteine 7,7g, sare 0,5g.

Pasul 4: Salvează produsul

După finalizarea operațiunii și completarea celorlalte informații, salvează produsul. Declarația nutrițională detaliată va fi disponibilă instant clienților tăi.


Dorești un meniu digital gratuit pentru restaurantul tău? www.meniudigital.ro.