Cereale care conțin gluten obținute din grâu, secară, orz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate
B
Crustacee și produse derivate
C
Ouă și produse derivate
D
Pește și produse derivate
E
Arahide și produse derivate
F
Soia (pd) și produse derivate
G
Lapte și produse derivate (incl. lactoză)
H
Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale, alune de pădure, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de Queensland, precum și produse derivate
I
Țelină și produse derivate
J
Muștar și produse derivate
K
Semințe de susan și produse derivate
L
Dioxidul de sulf și sulfiți în concentrații mai mari de 10mg/kg sau 10mg/litru în SO2 total.
"ciorba de peste" este o supă tradițională românească preparată din peste de râu (cum ar fi crap, somn sau știucă). ingrediente: ceapă, morcov, ardei gras, țelina, suc de roșii, sare, bors, verdeaţă, ouă.
"Fattouch" este o salată libaneză tradițională, caracterizată prin combinarea legumelor proaspete, cum ar fi roșiile, castraveții și ridichile, cu bucăți de lipie pita prăjită. Dressingul specific constă într-un amestec de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sumac, oferind salatei o notă acidulată care echilibrează textura crocantă a pitei. salata verde, rosii, castraveti, ceapa, ardei gras, lipie, suc de lamaie, menta, patrunjel, sos de rodie, ulei de masline, sumac, sare.
"Tabuli" sau "Tabbouleh", este o salată libaneză tradițională care se bazează pe ingredientul principal, bulgurul, un tip de grâu tocat grosier, ce se combină cu legume proaspete tocate fin precum pătrunjelul, menta, roșiile și ceapa verde. este cunoscută pentru aroma sa revigorantă și răcoritoare, având un dressing de lămâie și ulei de măsline.
Sunca, Telemea, Rosii, Castraveti, Ardei gras, Oua fierte, Ceapa, Masline, Suc de lamaie, Sare. Alergeni: Ouă și produse derivate, Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
rosii, castraveti, salata verde, branza feta, ceapa, ardei gras, porumb, ulei de masline, suc de lamaie, sare. alergeni: cereale care conțin gluten și produse derivate, lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
"Hummus" este o pastă cremoasă, populară în bucătăria libaneză tradițională, care este făcută prin amestecarea năutului fiert cu tahini, ulei de măsline, zeamă de lămâie și usturoi. această pastă savuroasă și sănătoasă are o textură fină și un gust distinct, oferit de combinația de ingrediente: naut, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, usturoi, sare, piper.
"Hummus cu Carne" este o variantă bogată a rețetei clasice de hummus, peste care se adaugă bucăți de carne de miel marinată și pregătită într-un stil specific oriental, fiind prăjită cu ceapă, usturoi, și condimente. Ingrediente: naut, carne de miel, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, usturoi, sare, piper.
"Babaghanouj" este o mâncare tradiționala în bucătăria libaneză, făcut din vinete coapte, tahini, zeamă de lămâie, usturoi și ulei de măsline. vinetele sunt coapte până când coaja este carbonizată, ceea ce conferă pastei un gust ușor afumat.
"Labneh" este un tip de brânză cremoasă, populară în bucătăria libaneză, se prepară prin scurgerea iaurtului pentru a elimina zerul, are un gust ușor acru, similar cu cel al iaurtului, și este adesea servit cu ulei de măsline. Ingrediente: iaurt, lapte de vaca, ulei de masline, menta, sare.
"Labneh Bel Tum" este o variantă a rețetei tradiționale de labneh, unde "bel tum" înseamnă "cu usturoi" în arabă. acesta este un preparat cremos, realizat prin scurgerea iaurtului pentru a elimina zerul și amestecarea rezultatului cu usturoi zdrobit, pentru a obține un gust puternic și savuros. Ingrediente: iaurt, lapte de vaca, ulei de masline, menta, sare, usturoi.
"Makdous" este un fel de mâncare tradițional popular în liban. este preparat din vinete mici umplute cu nuci, usturoi și ardei roșu, apoi conservate în ulei de măsline. gustul final este o combinație intrigantă de dulce, picant și acrișor.
"Falafel" este un fel de mâncare foarte popular în Liban, care constă în chiftele făcute din năut si/sau fasole măcinate, amestecate cu o varietate de condimente și ierburi, apoi prăjite până devin crocante la exterior și moi în interior. gustul este savuros, cu note de coriandru, chimion și usturoi. ingrediente: naut, castraveti murati, rosii, ulei de floarea soarelui, lamaie, pasta de susan, lipie, patrunjel, ceapa, usturoi, bicarbonat de sodiu, piper, sare
"Makanek" este un tip de cârnați libanezi mici, care sunt faimoși în întreg orientul mijlociu. acești cârnați sunt făcuți din carne de miel si de vită, sunt condimentați cu o varietate de mirodenii precum coriandru, chimion, ghimbir și nucșoară. makanek este servit cu un sos de lămâie și usturoi. Ingrediente: carne de miel, carne de vita, coriandru, sare, piper alb, piper negru, sapte piperi [cuisoare, enibahar, piper negru, scortisoara, cardamon, nucsoara, ghimbir]
"Taouk, sau Shish Taouk", este un fel de mâncare popular în bucătăria din orientul mijlociu, în special în liban, care constă în bucăți de pui marinat și apoi gătit la grătar. marinada include de obicei zeamă de lămâie, usturoi și diferite mirodenii si condimente speciale, conferind cărnii un gust bogat și savuros.
"Taouk, sau Shish Taouk", este un fel de mâncare popular în bucătăria din orientul mijlociu, în special în liban, care constă în bucăți de pui marinat și apoi gătit la grătar. marinada include de obicei zeamă de lămâie, usturoi și diferite mirodenii si condimente speciale, conferind cărnii un gust bogat și savuros. servit cu salata de varza, maioneza, cartofi prajiti, castraveti murati, lipie, usturoi geo, sos special.
"Asbe' sau "Sawda Djej" este un fel de mâncare tradițional libanez făcut din ficat de pui. ficatul este gătit până devine fraged și suculent, marinat și condimentat cu usturoi, coriandru, piper, zeamă de lămâie si sirop de rodii pentru a oferi un echilibru dulce-acru.
"Ras Asfur" este un fel de mâncare tradițional libanez care înseamnă literalmente "cap de pasăre" în arabă, deși nu conține de fapt păsări. numele vine de la dimensiunea mică a bucăților de carne utilizate în acest fel de mâncare. carnea de miel, este tăiată în bucăți mici, asemănătoare cu cuburi, și apoi gătită într-un sos de roșii aromat cu diverse condimente.
orezul libanez este un fel de mâncare tradițional care include orez basmati, fidea prăjita și diverse condimente. textura sa distinctivă, ușoară și pufoasă, este realizată prin înmuierea orezului înainte de gătire pentru a elimina excesul de amidon.